Климатик за Детска Стая

Младите родители особено се вълнуват от въпроса с поддържането на подходяща температура в детската стая. Въпросът е още по-труден, когато става въпрос за отопление. Трудно е да се избере подходящия метод, тъй като всички имат и предимства и недостатъци.

Климатици за Вашето дете и детската му стая

Например живеете в къща и имате парно отопление. Предимствата са, че във всички стаи ще имате равномерна температура, която се поддържа през целия ден. Счита се за най-икономичния метод за отопление на твърдо гориво. Основен недостатък са дейностите по подготовка за запалване. Чистенето, зареждането и следенето за правилната работа е трудоемка дейност, особено, ако трябва да се изпълнява ежедневно.

Друг начин е с конвекторна печка. Тя е подходяща, но при положение, че не се изключва, а работи постоянно и поддържа температура. Но при положение, че цял ден е била изключена, а се прибирате вечер и искате да затоплите помещението, това би ви отнело доста време и електроенергия.
Климатици DAIKIN затоплят равномерно и бързо, но и са най-ефективни, когато са включени в режим за поддържане на постоянна температура през целия ден.

Основен мотив, който спира младите родители от покупката на климатична система е широко популярното мнение, че климатици NIPPON изсушава въздуха прекомерно. Това важи и за всеки друг метод за отопление.
Това до някъде е основателно твърдение, но важи за по-старите модели. Съвременните имат функция за овлажняване на въздуха.

Друга причина за съмненията относно ползването на климатик е мита, че причиняват алергии и проблеми с дихателните пътища. С функциите си за почистване на въздуха, това схващане е отхвърлено. Филтрите, които се използват са сменяеми и се почистват, това допълнително гарантира безопасността на климатика.

Струята въздух, която излиза от климатика, независимо дали е студена или топла, има възможност да се насочва. Това позволява да я насочите по-високо от детското креватче, което прави възможно равномерното затопляне на помещението, без притеснения.

Тихата му работа и дистанционно управление е удобно, когато трябва да се пренастрои, докато детето спи. Това е предимство, пред конвекторните печки, някои от които при изстиване или затопляне издават пукащи звуци, които могат да събудят детето.

Ефективността на всички климатици, както и на всеки други метод за отопление се влияе от изолацията на стените и прозорците. Така загубите на топлина са сведени до минимум. Ако сте решили да закупите нов и надежден климатик, то непременно може да се спрете на климатиците продавани от  http://www.kiemclima.com/ – КИЕМ КЛИМА ООД.

Изборът е личен и важен за здравето на децата, но с всички функции, които предлагат съвременните климатични системи, нямате основания за притеснения. Способността им да овлажняват и пречистват въздуха влияе положително върху здравето и комфорта на децата.

Leave a comment